Landelijk keuken royaal

Alles over landelijke keukens. De grote Special over landelijke keukens.

Royale kasteelkeuken in oud-Engelse of Franse rennaissancestijl

Wilt u zo mooi en voornaam wonen als in een koninklijk landhuis? De charme van oude herenhuizen haalt u bijvoorbeeld in huis met een Engelse Landlord-keuken. De klassieke compositie met ingezette frames en daarbinnen liggende fronten in elegante pasteltinten laat het Edwardiaanse tijdperk herleven. Ook zuiver houten fronten, die antiek bewerkt werden, kunnen hier worden gebruikt. Bijzonder mooi afgewerkt worden de landhuisfronten met gevlochten hang- of beugelgrepen of ronde porseleinen knoppen. Weelderige profielen, kroonlijsten, pilasters en gedraaide zuilen behoren tot de belangrijkste details.

Landelijke keuken royaal

Op diverse plaatsen afgeronde en gebogen delen, bijvoorbeeld bij het groots opgezette kookeiland, maken dat deze landhuiskeuken er nog luisterrijker uitziet. Een mooie combinatie wordt gemaakt met een luxueuze granieten aanrechtblad of met een moderner, lichtvoetig houten aanrechtblad in staafpatroon.

Ook de wanden kunnen aan uw eigen smaak worden aangepast. Mooie cassettewanden zijn daarvoor het exclusieve alternatief. Maar ook een originele verf in zachte kleuren, die contrasteert met de kleuren van de keukenfronten, is een goede keuze. Wat denkt u bijvoorbeeld van donker koningsblauw, waarop u nog sierlijsten of ornamenten kunt aanbrengen? Daarnaast passen natuurlijk grote, luxueuze wandtapijten goed in de voorname landelijke keuken. Net als in alle andere landelijke keukens kan voor de vloerbedekking het beste gekozen worden voor aantrekkelijke, brede houten planken of een parketvloer. Ook hier kunnen imposante tapijten worden gebruikt.

Landhuiskeukendetail: houtsnijwerk

Bij de keukenapparatuur dient het accent gelegd te worden op de historische ombouw, aangezien dit soort landelijke keukens een consequent doorgevoerde lijn vereist. Fornuiskasten en antiek aandoende Range Cookers zijn hier de belangrijkste inbouwapparaten. Voor wat betreft de afzuiging kan het best gekozen worden voor vrijhangende of wandafzuigkappen, in bijzondere kleuren of in koper of messing. Grote spoelbakken of gootstenen van keramiek, messing of koper doen denken aan oude wastafels en vormen een bijzonder goede combinatie met traditionele wandkranen of wastafelkranen.

De toch al van vele details voorziene voorname keuken heeft niet al te veel keukendecoratie nodig. Een mooi porseleinen servies, dat u in een keukenbuffet met glazen deuren bewaart, kan al een bijzondere charme geven. Ook bijzettafeltjes in Empire-stijl, grote antieke spiegels of gevlochten manden zijn mooie accessoires maar moeten echt mondjesmaat worden gebruikt. Wat betreft het thema verlichting is hier natuurlijk een rijk bewerkte kroonluchter de meest geschikte keuze.

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!