Verhuizen met uw keuken en uitbreiding

Zit er een verhuizing met de complete inbouwkeuken aan te komen? Informeer hier naar eventueel noodzakelijke aanvullingen of de vervanging van delen en denk erover na of het niet praktischer is om een nieuwe keuken aan te schaffen.

Belangrijk bij een verhuizing is niet alleen het veilig uit elkaar halen en opbouwen, maar ook het transporteren van de keuken. De uitdaging waarvoor u komt te staan, is allesbehalve eenvoudig. Een keuken bestaat uit een groot aantal verschillende losse meubels, aanrechtbladen, onderdelen en apparaten.

Voordat u een planning maakt om met de keuken te verhuizen, dient u het volgende te controleren:

Zijn er nog bijpassende keukenmeubels en past de bestaande keuken enigszins in de nieuwe ruimte? Als dat het geval is, moet u ontwerpen alsof het een nieuwe aankoop is. Bereken het totaal van demontage, transport, aanvullende delen (de aanrechtbladen moeten meestal vernieuwd worden), montage met eventueel noodzakelijke werkzaamheden vooraf en aansluitingen en weeg af hoeveel compromissen u moet sluiten om de oude keuken te gebruiken. Het is mogelijk en waarschijnlijk dat er deuraanslagen veranderd moeten worden, er moet bijvoorbeeld een kast nu links openen die tot nu toe rechts open ging. Verder dient gecontroleerd te worden of de noodzakelijke zichtzijden aanwezig zijn.

Het kan zijn dat de oude keuken nog goed verkoopbaar is of dat de nieuwe huurder hem overneemt, en een nieuwe aankoop valt misschien toch niet zo duur uit, rekening houdend met de leeftijd van de keuken.

Online-keukenplanning

De KeukenAtlas online-keukenplanner

Keuken ontwerpen in online-keukenplanner met 3D-weergave

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!