Landelijke keuken rustiek

Alles over landelijke keukens. De grote Special over landelijke keukens.

Traditioneel uit de Alpenlanden: De rustieke boerenhoeve

Landelijke keuken van oud hout
Een rustieke landelijke keuken, gemaakt van oud hout - keukenmerk: Pfister

Wie kent hem niet, de goede oude landelijke keuken “Rustiek eiken”? De originele keuken in de stijl van de Alpenlanden met zijn karakteristieke fronten en het solide uiterlijk vertoont de grote charme van een Duitse of Oostenrijkse boerenhoeve. Vaak gaat het hier om een hoogwaardige massief houten keuken. Keukenapparatuur, werkbladen, andere meubels en accessoires van natuurlijk materiaal of met rustiek design kunnen gecombineerd worden met de landhuiskeuken.

Zo is bijvoorbeeld een gemetselde tegelkachel met bijbehorende bank een highlight in Duitsland of Oostenrijk in iedere traditionele, gezellige landelijke keuken. Waarom ook niet eens in een Nederlandse keuken? Een aansprekende zitgroep met hoekbank integreert de eetkamer in de keuken en nodigt uit tot uitgebreide maaltijden of gesprekken.

Qua materiaal domineren in de rustieke landelijke keuken van oudsher de donkere houtsoorten, waarbij de tekening nog goed te zien is. Voor vloer- en wandbekleding worden vaak tegels met landelijke motieven gebruikt. Huiselijke accessoires van stof, zoals gedecoreerde gordijnen en tafelkleden alsmede oude gietijzeren bakvormen of andere keukenaccessoires die kunnen worden opgehangen, worden vaak aangetroffen als decoratie in de rustieke landhuiskeuken.

Dit soort landelijke keukens is tegenwoordig meestal alleen nog tweedehands te vinden. Er zijn nog maar weinig handelaren die de Alpenlandse landelijke keuken aanbieden. Met een beetje handigheid qua decoreren en styling kunt u echter ook een tweedehands keuken in een handomdraai tot het nieuwe rustieke middelpunt van uw familieleven maken.

Landelijke keuken rustiek - modern geïnterpreteerd
Een massief houten landelijke keuken, gemaakt van kersenhout - keukenmerk: Pfister
Landelijke keuken rustiek - modern geïnterpreteerd
Moderne interpretatie van de rustieke landhuiskeuken

Online-keukenplanning

De KeukenAtlas online-keukenplanner

Keuken ontwerpen in online-keukenplanner met 3D-weergave

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!